İlber Ortaylı 2024 Kayseri Kitap Fuarı'na ne zaman gelecek?

30 Eylül 2024 - 15:51 | Güncelleme: 30 Eylül 2024 - 16:10

Kayseri'yi 7. Kitap Fuarı heyecanı sardı. Birbirinden ünlü yazarların yer alacağı fuara, Prof. Dr. İlber Ortaylı da söyleşisi ile katılacak. İlber Ortaylı Kayseri'ye ne zaman gelecek, konferans nerede olacak? İşte detaylar!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Sun Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen 7. Kayseri Kitap Fuarı'na sayılı günler kaldı. Ziyaretçi rekorunu elinde bulunduran fuarı, geçtiğimiz yıl 1 milyon 39 bin 93 kitapsever ziyaret etmişti. Birbirinden değerli yazarlar ve yine birbirinden kıymetli kitaplar için fuarı ziyaret eden vatandaşlar, özellikle bazı yazarların söyleşi günlerini heyecanla beklemeye başladı. 


Kayserili kitapseverlerin büyük bir heyecanla beklediği isimlerin başında da Türkiye'nin kıymetli isimlerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı geliyor. İlber Ortaylı'nın 7. Kayseri Kitap Fuarı'da gerçekleştireceği konferans tarihi belli oldu.


İLBER ORTAYLI KAYSERİ'YE NE ZAMAN GELECEK?


Prof. Dr. İlber Ortaylı, 11 Ekim 2024 Cuma günü, 7. Kayseri Kitap Fuarı için Kayseri'ye gelecek. Ünlü Yazar, saat 16.00'da EKM Erciyes Kültür Merkezi'nde konferans verecek. 




İLBER ORTAYLI KİMDİR?


İlber Ortaylı, Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden ve akademisyenlerinden biridir. 1947 yılında Avusturya’nın Bregenz kentinde doğan Ortaylı, özellikle Osmanlı tarihi, Türk tarihi ve dünya tarihi konularındaki uzmanlığıyla tanınmaktadır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Viyana Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi gibi prestijli kurumlarda eğitim aldı. Ortaylı, uzun yıllar boyunca Galatasaray Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Topkapı Sarayı Müzesi gibi kurumlarda görev yapmıştır. Aynı zamanda popüler tarih programlarında yer alarak tarih bilgisini geniş kitlelere ulaştıran bir isimdir. Yayımladığı çok sayıda kitap, makale ve televizyon programları ile Türkiye’de ve uluslararası alanda tanınan bir tarihçi olarak kabul edilir.