İYİ PARTİ KAYSERİ'DE NEDEN DAĞILIYOR?

04 Ekim 2024 - 10:41

İyi Parti Kayseri il teşkilatında istifalar devam ediyor. Milletvekili Dursun Ataş'ın gemiyi terk etmesi sonrası partiden ayrılanların ardı arkası kesilmez oldu. Her ne kadar teşkilat başkanlığından 'dimdik ayaktayız' açıklamaları gelse de durum hiç de görüldüğü gibi değil! Partiden son olarak 8 kişi daha istifa etti.

GEMİYİ İLK 'O' TERK ETTİ!


Kayseri siyaset gündemi son zamanlarda İyi Parti'den gelen istifalarla çalkalanmaya başladı. İlk olarak Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa ettiğini duyurmuş ve yoluna bağımsız olarak devam edeceğini belirtmişti. Partinin Kayseri'de adeta lideri konumunda olan Ataş'ın istifası, diğer istifaların da önünü açtı. 


8 KİŞİ DAHA İSTİFA ETTİ!


İyi Parti'de sular Ataş'ın istifası sonrası bir türlü durulmadı. Partinin Kayseri Büyükşehir ve Talas Meclis Üyesi Şahin Ülker, kendisi ile birlikte 8 kişinin daha istifa ettiğini duyurdu. İyi Parti'den istifa eden isimler; Talas Belediyesi Meclis Üyeleri Ramazan Bülbül, Yaşar Tuğrul Ercan, Mücahit Kısmet ve Bünyamin Türkmen, Kurucu Başkan Yardımcısı ve İl Disiplin Kurulu eski Başkanı Mazhar Polat, Kocasinan Başkan Yardımcısı ve İl Disiplin Kurulu Üyesi Ayşegül Çakmak ile İl Disiplin Kurulu Üyesi Abdullah Özsuveren oldu.


GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE 2 İSTİFA DAHA OLMUŞTU!


İyi Parti'den geçtiğimiz günlerde de istifa haberleri gelmişti. Partinin Kocasinan İlçe Başkanı Nazlı Özsoy'un ardından 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Talas Belediye Başkan Adayı olan Göker Gözütok da geçen hafta istifa edenler kervanına katıldı.


NEDEN DAĞILMAYA BAŞLADI?


İyi Parti'de gerçekleşen peş peşe toplu istifalar, kafalarda soru işaretleri bırakmaya başladı. Sadece Kayseri'de değil, Türkiye'nin çeşitli illerinden istifaların ardı arkası kesilmez oldu. Kayseri'deki istifaların ise teşkilatı toparlayacak, liderlik yapacak bir ismin olmaması sebebiyle yoğunlaştığı iddia ediliyor. Partideki bazı isimlerin Ataş'ın istifası sonrası 'önünün açıldığını' deklare ettiği ve üyeler arasında şimdiden kutuplaşmalar oluşturdukları da gelen iddialardan sadece biri.