Kira sözleşmesinde devrim gibi gelişme! Artık e-devlet üzerinden yapılacak!

27 Ekim 2024 - 15:11

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren yeni bir uygulama hayata geçiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışma ile kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

Kira sözleşmelerinin e-Devlet aracılığıyla düzenlenmesi sürecinde sona gelindi. Bu yeni sistemle birlikte, ev sahipleri ve kiracılar kira işlemlerini hızlı ve güvenilir bir şekilde e-Devlet Kapısı’ndan tamamlayabilecek. Düzenlemenin iki aşamalı olarak uygulanacağı belirtiliyor. İşte bu yeniliğin detayları…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmesi için çalışmalar başlattı. Düzenleme sürecinde sona yaklaşıldığı belirtilirken, bu yeni hizmetin detayları da merakla bekleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin de destek verdiği çalışma kapsamında, bu hizmet “Kira Sözleşmesi İşlemleri” adı altında sunulacak.

KİRACILAR SÖZLEŞMEYİ E-DEVLET ÜZERİNDEN ONAYLAYACAK

Kısa bir süre içinde hizmete açılması beklenen düzenlemeye göre, ev sahibi e-Devlet Kapısı üzerinden kira sözleşmesini hazırlayacak ve kiracı yine e-Devlet üzerinden onay verecek. İki aşamalı olan bu yeni hizmetin ikinci aşamasının yıl sonuna kadar aktif hale getirilmesi planlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı sayesinde kira sözleşmelerini zaman ve belge maliyeti olmadan, hızlı ve güvenilir bir şekilde yapabilecekler.” şeklinde açıklamada bulundu.