Oytun Erbaş, gelecek öngörüsünü anlattı!

13 Ekim 2024 - 17:37

Prof. Dr. Oytun Erbaş, 7. Kayseri Kitap Fuarı'na katılarak konferans verdi. Kayserililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Erbaş, gelecek hakkında öngörülerini anlattı. İnsanların evde oturmaya ve üretmemeye hazırlatıldığını aktaran Erbaş, gelecekte birçok kişinin de obezite başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanacağını söyledi.

7. Kayseri Kitap Fuarı büyük bir tempo ile devam ediyor. Birbirinden ünlü yazarların ağırlandığı fuarda, Prof. Dr. Oytun Erbaş da yer aldı. Katılımcılarla söyleşide bulunan Erbaş'a ilgi yoğundu. Dünyanın geleceği konusunda kendi öngörülerini anlatan Oytun Erbaş, endüstri 4.0 hakkında da bilgiler verdi.
 
ENDÜSTRİ 4.0
 
Erbaş konuşmasında, "Dünya değişiyor. Nasıl bir dünya isteniyor biliyor musunuz? Şimdi beş gün çalışıyorsunuzya. İnsanlar şunu düşünüyor artık. İnsanlar kaprisli, adam diyor ki; "Çalıştığım yerde mutlu değilim, az para alıyorum" diyor. Öğle yemeğini beğenmiyor. İzne çıkayım diyor. O zaman herkes şunu diyor şimdi dünyada. Robot teknolojisi artıyorya, insanları çalıştırmayalım, robota geçelim deniyor. Endüstri 4.0. Şu anda otomotiv sektörü tamamen robot oldu artık. Yakında, kan alan hemşire kalmayacak. Kolunuzu cihaza sokacaksınız, kanınızı alacak ve yapıştırmayı da yapacak kan akmasın diye, sizi gönderecek. Bizim iş de bitiyor, doktorluk. MR'ı, tomografiyi bilgisayarlar okuyacak." dedi.
 
"SADECE 2 KİŞİYE İHTİYAÇ VAR"
 
İnsanların gelecekte evde oturacaklarını ve sadece sanal ortamlarda vakit geçireceğini söyleyen Prof. Dr. Oytun Erbaş, "Peki, insanlar ne yapacak? Önce 5 gün çalışanlara 4 gün çalışın diyecekler. İnsanlar sevinecek. Sonra diyecekler ki 3 gün yeter, 2 gün yeter. Sonra herkese maaşını verip evde oturtacaklar. Sizden sonra gelen nesil, çocuklarınız evde oturacak. Sadece bir maaşları olacak. 10 bin lira gibi. Bir de ellerinde hamburger kartları olacak. Bir de wirelessları olacak. Evde oturmaktan obezite olacaklar. Kafaları küçülecek. Devamlı Instagram'la uğraşacaklar. Onun için, Instagram ve Youtuba'a içerik lazım. Onun için youtuberlar çok para kazanacak. Onlar kazanacaklar ve devamlı saçmalayacaklar. İnsanlar da devamlı kaydıracak (video kaydırma). Onun için 2 kişiye ihtiyaç var. Kaydırtacaklara ve kaydıracaklara." ifadelerini kullandı.
 
"EVDE OTURMAKTAN HASTA OLACAKLAR"
 
İnsanların gelecekte evde oturmaktan hasta olacaklarını söyleyen Erbaş, "Bu çocuklar evde oturmaktan obezite olacaklar. Obeziteden sonra damar sertliği olacak. Bu çocuklar stent taktıracak, bu çocuklar kanser olacak, ameliyat olacak. Al-ver ekonomiye can ver olacak. Şu anda bu yavaş yavaş geliyor. İnsanlar gelecekte evinde oturmaya başlayacak. Elon Musk'ın zaten 10 bin tane uydusu var. Bundan 5 sene sonra bütün her yer internet olacak. Yani, wireless beleş. İstediğinizi indirebileceksiniz. Hatta 6G geliytor. Siz bastığınız anda bütün film inecek. Amaç o zaten. Evinde otursunlar, film izlesinler. Çok az bir insan grubu çok güzel yaşayacak. Öbür grup da goygoylanacak." dedi.
 
KİTAPLARINI İMZALADI
 
Prof. Dr. Oytun Erbaş, verdiği konferansın ardından okurları için kitaplarını imzaladı. Erbaş, aynı zamanda meslektaşı olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile de bir süre sohbet etti. Prof. Dr. Oytun Erbaş, 7. Kayseri Kitap Fuarı anısına imzaladığı kitabını Başkan Büyükkılıç'a hediye etti.