Siyanür nedir, Potasyum Siyanür zehirlenmesi nasıl olur
İstanbul'un Bakırköy ilçesinde meydana gelen olayın ardından, siyanür nedir, potasyum siyanür zehirlenmesi nasıl olur sorularının yanıtı aranıyor. Fatih'te meydana gelen olayda, 4 kardeş siyanürle intihar etmişti. Ardından Antalya'da 2 çocuklu bir ailenin sır ölümünde de siyanür tespit edilmişti. Bu kez Bakırköy'de 1'i çocuk 3 kişinin cesedine ulaşıldı ve evde siyanür tespit edildi.
Türkiye, art arda gelen siyanür zehirlenmeleriyle sarsıldı. Fatih’te 4 kardeşin ölümünün ardından evde tespit edilen siyanür, internet üzerinden araştırılmaya başlanmıştı. Vatandaşlar siyanür nedir, potasyum siyanür zehirlenmesi nasıl gerçekleşir sorularının yanıtını aramaya başlamıştı. Olayın sıcaklığı geçmeden Antalya’da iki çocuklu bir aile de siyanür zehirlenmesinden olayı hayatını kaybetmişti. Bu kez aynı zehir, Bakırköy’deki bir ailenin öldüğü evde tespit edildi. Bakırköy Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, evde siyanür tespit edildiği vurgulandı.
SİYANÜR NEDİR?
Siyanür, hidrosiyanik asit ve bu asitten türeyebilen metal tuzlarının genel adıdır. Hepsi şiddetli zehirlidir. En önemlileri, sodyum siyanür ve potasyum siyanürdür. Endüstride ısıtılmış kuru karbonlar üzerinden, amonyak (NH3) ve CO gazlarının karışımı geçirilerek elde edilirler. HCN (Hidrosiyanik asit), acı badem kokusunda çok uçucu bir sıvıdır. 28 santigrat derecede kaynar. Sudaki çözeltisi çok zayıf asittir.
Siyanür ve bileşikleri kimyasal yollarla üretilebildiği gibi, bazı bitkiler ve hayvanlarca da üretilmektedir. Siyanürü doğal olarak üreten birçok bitki, bakteri ve böcek vardır. Kiraz, badem, kayısı, şeftali, erik, fasulye, patates, turp, lahana, şalgam, brokoli ve mısır siyanürlü bileşikleri doğal olarak üretmektedir.