Yeni bir Türkiye rekoru: 1.085.214 ziyaretçi

20 Ekim 2024 - 18:35 | Güncelleme: 20 Ekim 2024 - 18:37

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Sun Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen 7. Kayseri Kitap Fuarı geçtiğimiz gün sona erdi. Kayseri ve çevre illerden kitapseverler fuara akın etti. 7. Kayseri Kitap Fuarı bu yıl hem Türkiye hem de kendi rekorunu kırarak 1 milyon 85 bin 214 ziyaretçiyi ağırladı.

REKORA DEVAM!
11 Ekim tarihinde muhteşem bir organizasyonla açılan 7. Kayseri Kitap Fuarı'na 412 yayınevi, 513 yazar katıldı. Fuarda 3 milyonu aşkın kitap, okurların beğenisine sunuldu. Birbirinden değerli yazar, gazeteci ve şair kitap fuarında verdiği konferanslarla katılımcıları bilgilendirdi. Kitap fuarı ilk günden son güne kadar öğrenci akınına da uğradı. Öğrenciler, ders kitaplarının yanı sıra roman ve hikaye kitaplarının büyülü dünyasına katıldı.
7. Kayseri Kitap Fuarı, her yıl olduğu gibi yine rekor tazeledi. İlk fuarda 582 bin kişi fuarı ziyaret etmişti. Bu sayı, her yıl artarak devam etmiş ve 6. Kitap Fuarı'nı 1 milyon 39 bin 93 kişi ziyaret etmişti. Bu yıl 7'ncisi düzenlenen fuara 1 milyon 85 bin 214 kişi teveccüh gösterdi.
ÖVGÜYLE BAHSETTİLER
7. Kayseri Kitap Fuarı, kendi alanında saygın 513 yazarı konuk etti. Fuarda sevenleri ile bir araya gelen yazarlar düzenlenen imza etkinliklerinde de kitaplarını imzaladı. Yazarlar, Türkiye'de birçok fuara katıldıklarını ancak Kayseri Kitap Fuarı'nın kendileri için özel olduğunu söyledi. Böylesi dev bir organizasyonla düzenlenen ve geleneksel hale gelen fuardan övgüyle bahsettiler.
ŞEHRİN EN İYİ REKLAMI OLDU
7. Kayseri Kitap Fuarı'na katılan yazar, gazeteci ve şairler, fuarı sosyal medya hesaplarından da tanıttılar. Milyonlarca takipçisi olan yazarlar, hem Kayseri Kitap Fuarı'nın hem de şehrin reklamını yapmış oldu. Kayseri, son 10 gün içerisinde 500'ün üzerinde yazarın ana gündem maddesi olarak Türkiye'de de ses getirdi.