Maalesef zor bir mesleği icra ediyoruz.
Habercilik bu, haberi kaçırdığımızda oluyor. Kendi meslektaşlarımızdan önce habere ulaşıp yaptığımızda.
Bu işin doğasında var.
Bu işin doğasında var olmasına var ama bu işin bir statüsü yok. Alaylı ile mektepli karşılaştırmaları olduğu gibi şimdilerde ise revaçta olan internet gazeteciliği var. Kayseri'de 100’e yakın internet sitesi olduğu söyleniyor.
Tabi kanun koyucu bir düzenleme yapacaktır. Düzenleme olmazsa bu sayı 1000’lere bile gelir. Diyorum ya bu mecra da kimin gazeteci olduğunun pekte hükmü yok. Saha da yok olanlar, internet siteleri ile faaliyetlerine devam ediyorlar.
Sektör buna döndü maalesef.
Bu kadar gazetecinin ya da kendini gazeteci hissedenin olmasından kaynaklanan bir durum da söz konusu olduğundan sivil toplum örgütleri de, belediyelerde şaşırmış durumda. Diyorum ya bir statü yok.
Tabi bu anlam karmaşasında bilgi edinmek ya da bilgi almakta zorlaştı. Emniyet Müdürlüğü yaptığı operasyonları valilik kanalı ile yollamaktan başka çaresi kalmadı.
Niye?
Kime nasıl bilgi verecek?
100 adet internet sitesi 3-5 arasında gazete. Haftalık ve aylık olanlar hariç. 3 ajans IP TV’lerle birlikte 12 TV derken kim kime nasıl fayda sağlayacak. Haber akışını ya da bilgi akışını neye göre sağlayacak. Yetkili organlarında kafası karıştığından bilgilendirmede geç kalmalar normal olabilir. Ama habercilik ayrı bir şey.
Şehrin yöneticileri de buna göre bir ayrım yapmak durumundalar. Tamam belki eski tabirle at izi it izine karışmış olsa da ulusal yayın yapanların biraz daha önceliği olmalı diye düşünüyorum. Yoksa haberler buhar olup uçar. Sabahki bir operasyonun bilgilerini almak için 5-6 saat beklerseniz haber buhar olur.
Bize göre ölür.
Maalesef bu işler böyledir. Dedi Ki demiş ki ile geçen bir hayat sürersiniz. Yalanlara ve yanlış anlamalara itibar eden çok bürokrat tanırsınız. İyi ve hayırlı işler yapmaya çalışırsınız, engelleri aşmaya çalışırsınız sonuçta ya tansiyon ya şeker hastası olursunuz. Şehriniz size bunu katar. Sonra stent taktırır kahrınızdan ölürsünüz.
Bu şehirde her şey yapmak kolay ama gazetecilik yapmak bir hayli zor. Hadisi şerifte ''kolaylaştırın zorlaştırmayın'' deniliyor ama nafile.
Zorlamaya devam ediyoruz.
Neden mi?
Doğru ve tarafsız bilgileri vatandaşlarımıza sunmak zorundayız da ondan.
Kalın sağlıcakla.
YORUMLAR